شرکت گوگل چند هفته پیش لیستی از هزار وبسایت پربیننده اینترنتی را منتشر کرد. این لیست بهوسیله بخش ادپلنر (Ad Planner) گوگل تهیه شده و در آن اطلاعاتی در مورد حوزه فعالیت، تعداد بازدیدکننده مستقل، تعداد صفحات دیده شده و امکان انتشار آگهی در هر وبسایت وجود دارد. این لیست قرار است هر ماه بر اساس اطلاعات جدید بهروز شود. در این لیست اثری از مشخصات و آمارهای مربوط به وبسایتهای شرکت گوگل نیست. گوگل تصمیم گرفته تا آمارهای مربوط به وبسایتهایی مثل سایت اصلی گوگل، جیمیل، یوتیوب و غیره را در این لیست قرار ندهند.
برترینهای دنیای اینترنت
در اولین انتشار از این لیست، شبکه اجتماعی فیسبوک در صدر قرار دارد. بازدیدکننده مستقل فیسبوک ۵۴۰ میلیون نفر و آمار مشاهده صفحات آن ۵۷۰ میلیارد بار اعلام شده است. وبسایتهای یاهو، ویندوز لایو، ویکیپدیا، ام.اس.ان، مایکروسافت، بلاگاسپات، بایدو، کیوکیو و موزیلا در ردههای دوم تا دهم قرار گرفتهاند. از ده وبسایت اول دنیا، هشت مورد به شرکتهای آمریکایی تعلق دارند و دو وبسایت کیو.کیو و بایدو مالکیت چینی دارند.
از نظر حوزه فعالیت نیز سه وبپورتال یاهو، ام.اس.ان و بایدو در لیست ده وبسایت برتر حضور دارند که بیشترین تعداد یکنوع خاص از وبسایت است. در این لیست رسانه های اجتماعی نیز حضور قابل توجهی دارند و از ۱۰ وبسایت برتر، چهار مورد آن گونههای مختلف رسانه های اجتماعی هستند. فیسبوک (شبکه اجتماعی)، ویکیپدیا (دانشنامه مشارکتی)، بلاگاسپات (سرویس وبلاگ) و کیوکیو (ایمیل و پیغام)، انواع مختلف رسانه های اجتماعی هستند که در میان وبسایتهای برتر دنیا قرار گرفتهاند. اگر منعی برای حضور یوتیوب وجود نداشت، احتمالا این وبسایت نیز در جمع ۱۰تای برتر قرار میگرفت تا از بین ۱۰ وبسایت پربیننده دنیا، نیمی در اختیار رسانههای اجتماعی قرار گیرد.
مرجعی جدید برای تحلیل وب
لیست ارائه شده از طرف گوگل میتواند به منبع جدید و معتبری برای مقایسه وضعیت وبسایتهای اینترنتی در دنیا تبدیل شود. پیش از این شرکتها و سرویسهای اینترنتی زیادی، چنین لیستهای ارائه میکردند. چنین لیستهایی بر اساس شیوههای متفاوت گردآوری اطلاعات وبگردی کاربران تهیه میشوند. معروفترین و معتبرترین این لیستها را وبسایت «الکسا» ارائه میکند. شرکت الکسا که در زمینه اطلاعات وب فعالیت میکند در کنار رتبهبندی همه وبسایتهای معتبر دنیا، لیستی از پربینندهترینها را نیز ارائه میکند که هر چند روز یکبار بهروز میشود. الکسا فعالیتی گستردهتر و جامعتر در این زمینه دارد و علاوه بر ارائه لیستی از پربینندهترین وبسایتها در دنیا، لیست سایتهای برتر در هر کشور را نیز منتشر میکند.
هرچند لیست گوگل، بخشی از برنامه تجاری این شرکت و به منظور ارائه مشخصات وبسایتهای برتر جهت انتشار آگهی است، اما میتواند رقیبی برای لیست مشابه الکسا باشد و محل مقایسه قرار گیرد. در ارائه اولیه به نظر می رسد مشابهت های این دو لیست قابل توجه باشد. مقایسه لیست ابتدایی گوگل با لیست الکسا در همان زمان نشان داد که از میان ۱۰ وبسایت برتر، هشت مورد در هر دو لیست حضور دارند. وبسایتهای گوگل و یوتیوب که در لیست الکسا در ردههای اول و سوم قرار دارند نیز بنابر سیاستهای گوگل از لیست این شرکت حذف شدهاند، در غیر اینصورت تشابه دو لیست گوگل و الکسا بیشتر هم میتوانست باشد.
![](http://njavan.com/forum/images/statusicon/wol_error.gif) | این تصویر کوچکتر شده است. برای مشاهده با سایز اصلی روی این نوار کلیک کنید. سایز تصویر اصلی 650x278و حجم فایل 119KB است |
![](http://www.itna.ir/archives/images/1000-most-visited.jpg)